Marcel Selier

Biografie

Amsterdam

Muziek is mij met de paplepel ingegoten. Ik weet niet beter dan dat er bij mij thuis in Amsterdam muziek werd gemaakt. Altijd werd er gezongen. We hebben het over de jaren ’60 – ’70. Als één na jongste in een gezin van zeven kinderen had ik oudere broers en zussen die de nieuwste muziek luisterden. Het bleef niet alleen bij the Beatles en the Rolling Stones maar ook jazz en klassiek kwamen voorbij en ik zoog alle muziek gretig in mij op.

Muziekschool

Al jong ging ik naar gitaarles en had al snel door dat ik het drumstel op de muziekschool veel interessanter vond. Zingen zat er ook al vroeg in en zo was de combinatie drummer/ zanger al snel geboren. Vanuit de muziekschool kwam ik in mijn eerste bandje. Ik moet een jaar of 14 zijn geweest. We speelden nummers van The Kinks, Greenfield & Cook, The Beatles etc. Ik heb altijd wel in bandjes gespeeld maar toch kwam daar rond mijn dertigste jaar een tijdje de klad in.

Trees

Rond mijn 40e kwam ik via een collega-winkelier uit Haarlem terecht bij een groepje muzikanten die één keer in de week gewoon in de huiskamer lekker zaten te jammen. Dit werd steeds serieuzer en al snel was coverband Trees geboren waarin ik 18 jaar lang als leadzanger/ drummer heb gespeeld. Behalve de dance-classics speelden we ook wat minder voor de hand liggende nummers van bijvoorbeeld The Electric Light Orchestra, Matt Bianco of de veel minder bekende Ole Børut. Een hele mooie tijd.

The Rat Pack & More

Sinds ongeveer drie jaar treed ik voornamelijk solo op met mijn programma: THE RAT PACK & MORE. Als groot fan van het werk van Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis jr. heb ik de keuze uit een enorm aantal jazz-standards die ik aanvul met juweeltjes van songs die door de jaren heen zijn gemaakt.

Heb je Interesse? Neem dan contact met mij op of ga naar boekingen.

Sluit Menu
Marcel Selier